• +31 (0)596 567 231
  • Ma - Vr: 08:00 - 17:00 uur

Dakgoten zorgen voor het opvangen en afvoeren van regenwater. Het bevestigen van dakgoten moet zorgvuldig gebeuren. Een goot die niet met voldoende afschot is gemonteerd kan gaan doorzakken en er kan water in blijven staan. Dakgoten kunnen aan het dak bevestigd worden of aan de muur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van beugels of gootklossen, al dan niet in combinatie met een smetplank.
Er is tegenwoordig veel keuze in de materialen en het uiterlijk van dakgoten.  Al naar gelang uw budget en de stijl van de woning, heeft u de verschillende keuze mogelijkheden.

Pvc dakgoten

Pvc dakgoten zijn de meest simpele dakgoten. Vaak worden deze dakgoten gemonteerd onder schuurtjes. U heeft de keuze uit een platte bakgoot of een halfronde mastgoot. Kleuren zijn meestal wit of grijs.

 

Kunststof dakgoten

Kunststof dakgoot

Kunststof dakgoten bieden vele voordelen. Zij hebben een goede kracht-gewichtsverhouding, zijn onderhoudsarm en bovenal verrotten of roesten ze niet.
De goten zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Al naar gelang de stijl van de woning zijn een klassieke of moderne uitstraling te creëren. Kunststof dakgoten kunnen naadloos geleverd worden tot lengtes van 18 meter. Hierdoor zijn meestal geen naadverbindingen nodig en behoudt de goot zijn strakke uiterlijk.

Houten dakgoten

In onze werkplaats kunnen wij alle soorten houten dakgoten maken. Door gebruik te maken van sierlijsten is een houten dakgoot volledig naar uw wensen aan te passen. Vanzelfsprekend zijn houten goten in elk denkbare kleur te schilderen.
De dakgoten worden aan de binnenzijde ingelegd met een zinken binnengoot of met EPDM. EPDM is een waterdicht synthetisch rubber dat ook gebruikt wordt als dakbedekking (plat dak) en zelfs voor vijvers. Het EPDM rubber wordt in de houten goot gelijmd.
Een zinken binnengoot wordt op maat gemaakt en vervolgens in stukken van een meter in de houten goot aan elkaar gesoldeerd.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor het vervangen of nieuw bevestigen van dakgoten kunt u contact met ons opnemen.

 

© Copyright 2019 Bouwbedrijf Vermanen