• +31 (0)596 567 231
  • Ma - Vr: 08:00 - 17:00 uur

GIETVLOEREN VOOR BADKAMERS

Gietvloer marmerMet een gietvloer in de badkamer behoren schimmel en verkleurde tegelvoegen tot het verleden. Een opstaande rand (plint), een egale kleur of juist bestrooid met kleurchips, een gietvloer geeft een strakke, vlakke vloer tot in de inloopdouche aan toe. Bouwbedrijf Vermanen uit ’t Zandt in Groningen levert en legt gietvloeren in badkamer en toilet.

De voordelen van een gietvloer

    Badkamer verbouwen Fibo-Trespo

  • Waterdicht
  • Voegloos; geen beschimmelde voegen meer
  • Geschikt bij vloerverwarming
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Strakke, egale afwerking
  • In vele kleuren en mogelijkheden toepasbaar

Wat is een gietvloer

Een gietvloer is een afwerkvloer van gemiddeld 1,5 tot 2 mm dik die over een bestaande vloer wordt gegoten. Kenmerkend is het strakke eindresultaat zonder poreuze voegen.

Wij werken met gietvloeren die zijn vervaardigd van de materialen epoxy of polyurethaan (PU).
Een epoxy gietvloer komt op een harde (beton of cement) ondervloer.  Deze vloeren zijn slijtvast, veilig, onderhoudsvriendelijk, naadloos, stofvrij, vloeistofdicht, hygiënisch en zeer hoog belastbaar.
PU gietvloeren zijn flexibeler. Dit maakt dit type bij uitstek geschikt voor houten ondervloeren.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Een gietvloer wordt in 4 fasen gelegd.

1. De eerste fase is het voorstrijken van de ondervloer. Dit is nodig voor een goede hechting.
2. De volgende dag wordt een schraaplaag aangebracht. Deze laag vult eventuele kleine oneffenheden op.
3. Op de derde dag wordt de “echte” gietvloer, de kleurlaag, aangebracht. Een marmer effect of kleurchips wordt in deze laag aangebracht.
4. Tot slot wordt op dag vier de gietvloer met een extra matte laklaag afgewerkt. Deze toplaag biedt extra bescherming.

Afwerking en kleuren

Epoxy gietvloer badkamer

Een gietvloer kan “plat” op de grond liggen. De randen bij de muren worden dan afgekit om zo de verbinding met de wanden waterdicht te maken.

Door de gietvloer met een opstaande rand tegen de muur te zetten, is een kitnaad niet nodig. Ook kan de randafwerking wat rond gemaakt worden. Hierdoor is de vloer ook in de hoeken makkelijk schoon te maken.

Onze gietvloeren zijn in alle RAL kleuren leverbaar.

Er kunnen desgewenst kleurchips over de vloer gestrooid worden. Deze chips zijn 5 tot 13 mm groot en zijn eveneens in alle RAL kleuren leverbaar. Zo is altijd een geheel eigen en bij uw badkamer passende vloer te leggen.

Het is ook mogelijk om een marmer effect te creëren. Dit doen we door op een aantal plekken een tweede (of zelfs derde) kleur door de basiskleur te “vegen”.

Voor meer informatie over gietvloeren voor badkamer en toilet of voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met Bouwbedrijf Vermanen.

© Copyright 2019 Bouwbedrijf Vermanen