• +31 (0)596 567 231
  • Ma - Vr: 08:00 - 17:00 uur
Download informatie
Folder Aquastar waterontharderOfferte Aquastar waterontharder

MEER WETEN?

Vul het contactformulier in voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Naar contactformulier

AQUASTAR WATERONTHARDER

Met een waterontharder heeft u overal in uw huis zacht water, van de keuken tot de badkamer. Uw apparaten zullen efficiënter werken, u zult minder wasmiddelen hoeven gebruiken en er zullen geen zichtbare kalkresten op uw sanitair achterblijven. Bouwbedrijf Vermanen uit ’t Zandt in de provincie Groningen levert en installeert waterontharders van het merk Aquastar.

De voordelen van een waterontharder

    Aquastar waterontharder SHE serie

  • Voorkom ergerlijke kalkaanslag
  • Bespaar op wasmiddelen en reinigingsproducten
  • Verminder huidirritaties
  • Bespaar op energiekosten
  • Te plaatsen in vrijwel iedere ruimte in uw woning
  • 5 Jaar fabrieksgarantie

Wat doet kalk

Verwarmingselement met kalkKalk vormt een isolerende mantel om de verwarmingselementen van uw (huishoudelijke) apparatuur. Denk hierbij aan de waterkoker, het koffiezetapparaat en de vaatwasser in de keuken. Maar ook in de wasmachine en de cv-ketel hecht de kalk zich vast. Door deze isolerende kalklaag wordt de warmteafgifte beperkt. De apparaten moeten meer energie verbruiken om tot de gewenste temperatuur te komen. Hogere energiekosten zijn het gevolg.

 

Bij het verwarmen van water komt er calcium (kalk) en magnesium vrij. Als deze mineralen in contact komen met zeep (bijvoorbeeld onder de douche of in de wasmachine) ontstaat er kalkzeep door een chemische reactie kalkzeep. Dit kalkzeep is te herkennen aan dof water of aan de aanslag op bijvoorbeeld een glas.
Hoe harder het water, hoe meer schoonmaakmiddelen en reinigingsproducten nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Bij hard water kan dit tot wel 3 keer meer zijn dan wanneer u zacht water heeft.

Kalk laat een witte, stroeve waas achter in uw badkamer op het sanitair, tegels en douchewanden. Eigenlijk laat het zijn sporen na op alles waar water op blijft liggen. Misschien herkent u het wit uitgeslagen laagje op de potgrond bij uw planten? Ook dit is kalk!
Heeft u eenmaal last van deze kalkaanslag, dan zit er niets anders op dan flink poetsen met agressieve reinigingsmiddelen. Helaas zijn deze vaak slecht voor het milieu. En de kalk zal ook snel weer terugkomen. U zult moeten blijven schoonmaken met agressieve middelen. Dit kost tijd en geld.

Waarom een waterontharder

Waterontharder zachte huidDoor het gebruik van een waterontharder zal zich nagenoeg geen kalk meer kunnen afzetten op de verwarmingselementen van uw apparaten. Er is dus minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Ook voorkomt u zo defecten aan de verwarmingselementen, dit zal de levensduur van uw apparaten ten goede komen.

Omdat zacht water beter wasmiddelen en reinigingsmiddelen opneemt, heeft u hier minder van nodig. Vooral in de wasmachine kunt u dit merken. In het begin zal u misschien nog te veel wasmiddel gebruiken. Dit zal resulteren in veel schuim in de machine! Ook onder de douche zult u minder shampoo en dergelijke nodig hebben. Tevens heeft zacht water een gunstig effect op uw huid. Uw huid zal minder snel uitdrogen.

Voor meer informatie over de Aquastar waterontharder en een productdemonstratie kunt u contact opnemen met Bouwbedrijf Vermanen.

© Copyright 2019 Bouwbedrijf Vermanen