Opslagruimte bij boerenbedrijf

Waar eerst een oude schuur met houten gebinten stond, is nu een zelfde model loods gerealiseerd met stalen spanten, geïsoleerde dakplaten en gemetselde spouwmuren.

Ons werk begon bij het uitzetten en graven van de nieuwe fundering. Het betreft hier een oppervlakte van 600 m2. De fundering bestaat uit boorpalen waarop een ringfundering is gestort. Er is gekozen voor boren in plaats van heien om te voorkomen dat, door eventuele trillingen die bij het traditionele heien vaak vrijkomen, de aangrenzende gebouwen beschadigd zouden kunnen raken.

Na het plaatsen van de bekisting en betonwapening kan de fundering gestort worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een betonpomp met een arm die een reikwijdte heeft van 25 meter, waardoor de gehele fundering vanaf één plaats bereikbaar is; de vrachtauto hoeft niet meer verplaatst worden tijdens het storten.

In samenwerking met een bedrijf dat de stalen spanten en dakplaten levert, is het geraamte van de loods met een telescoopkraan neergezet. Met een mobiele torenkraan (spiering), zijn vervolgens de dakplaten bovenop het frame gemonteerd. Er zijn aan één kant van het dak drie geïsoleerde lichtplaten geplaatst. Dit geeft aanzienlijk meer licht binnen in de opslagruimte.

De binnen- en buitenmuren zijn opgemetseld van rode gevelstenen. Hier werden ruim 23.000 stenen voor gebruikt. Er zijn groene sandwichplaten gebruikt voor het bekleden van het bovenste deel van de achtergevel.

Tot slot zijn de aluminium dakgoten en de windveren geplaatst. Deze aluminium dakgoten zijn in lange lengtes en diverse modellen leverbaar.

PROJECT OVERZICHT

Soort project Opslagloods
Opdrachtgever Boerenbedrijf Ten Boer
Jaar van oplevering December 2018
Bijzonderheden Stalen spanten met geïsoleerde sandwichplaten
© Copyright 2019 Vermanen Bouw